Oproep: wat bewaar jij nog van het jeneververleden van Hasselt?

Het Jenevermuseum wil Hasselaren die achter de schermen jenevererfgoed bewaren, een gezicht geven. Een jaar lang zoekt het museum, wijk per wijk, naar Hasseltse Jeneverbaronnen.

Wat heb jij in huis om Jeneverbaron te worden? Hebben jij of een van je (groot)ouders, vrienden of kennissen in een stokerij gewerkt? Bewaar je er nog verhalen, foto’s, bedrijfsdocumenten of voorwerpen van? Ongetwijfeld zijn ze een verrijking voor het gekende verhaal van de jeneverindustrie in Hasselt!

Wijk per wijk krijgen alle Hasselaren een brief in de bus. Kijk hier wanneer jouw wijk aan de beurt is. Je hebt dan drie weken de tijd om een foto en/of een beschrijving van je erfgoedstuk en/of erfgoedverhaal te bezorgen aan het Jenevermuseum ( jenevermuseum@hasselt.be of aan de museumbalie). Gaat het om een erfgoedstuk, dan blijf jij natuurlijk de enige eigenaar.

Ben jij de gelukkige Jeneverbaron, dan stelt het museum jouw stuk een maand lang tentoon en kan je honderd vrienden en familieleden uitnodigen voor een rondleiding mét borrel.