Gekoelde drank voor camping Pukkelpop online te bestellen

puk.jpg

Vanaf nu zaterdag kunnen Pukkelpoppers een voorraad drankblikjes bestellen via de app Social Deal. Tijdens het festival verdeelt de Hasseltse serviceclub Fifty One Club de blikjes op 200 meter van de camping in de tuin van horecauitbater Peter Verbeemen.

Verbeemen, die in de binnenstad brasserie De Witte uitbaat, heeft het pand op nummer 470 gekocht en verbouwd. “Binnenkort verhuis ik ook”, zegt hij. “Maar mijn vader was vroeger voorzitter van de serviceclub en zo is dit idee ontstaan. We hebben een grote koelwagen in de tuin gezet. Festivalgangers hoeven niet langer drank aan te slepen, want onze prijzen zullen interessant genoeg zijn”, belooft hij. “En toch maken we er nog wat winst op die de serviceclub dan aan haar goede doelen kan besteden. Het is een nieuwe wereld voor ons allemaal, maar via Social Deal hopen we toch een duizendtal gekoelde ‘trays’, van telkens 24 blikjes, aan de man te brengen. Dan houdt de serviceclub er een mooie cent aan over.”

Cara

Uiteraard bieden ze Cristal, Stella en Jupiler aan. Maar er is ook Cara-pils in normaal formaat en halve liters, Cola en Cola zero en wijn in zakken van 3 liter. “Voor de normale biermerken vragen we 30 euro per 24 blikjes, voor de gewone Cara-blikjes is dat 20 euro en voor de halve liters 25 euro. De wijn kost 20 euro. Voor de frisdranken moeten we de prijs nog bepalen, maar dat zal ook in die buurt liggen.”

De kampeerders betalen meteen online als ze hun drankblikjes reserveren. Per tray van 24 blikjes krijgen ze een bon. “Als ze de blikjes nodig hebben, kunnen ze die gewoon komen oppikken”, zegt Verbeemen. “Zo zijn ze altijd zeker van gekoelde drank. Bovendien moeten ze niet slepen en hoeven ze geen drank te bewaren op de camping. We zullen van donderdag tot en met zondag al zeker open zijn van 13 tot 17 uur, maar als we merken dat er nood is aan ruimere openingsuren, passen we dat graag aan. Ook voor ons is dit nieuw en dus gaan we bekijken hoe het loopt.”

Vergunning

Een inventief plan, maar is dit ook helemaal volgens de regels? “Het plan om verenigingen in de buurt van het festivalterrein wat te laten verdienen, blijft eigenlijk ongewijzigd en moet passen in het reglement ambulante handel dat voor Pukkelpop geldt”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “De ene springt daar al inventiever mee om dan de andere. Maar wie in orde is met alle voorzieningen qua veiligheid en hygiëne, krijgt een vergunning. De veiligheidsdiensten maken hun ronde traditioneel pas aan de vooravond van het festival. En dat zal ook voor deze tijdelijke drankenhandel niet anders zijn.”

Bron : Hbvl