Gezelligheid troef tijdens het Kermisweekend in de Banneuxwijk


Afgelopen weekend vond in de Banneuxwijk het jaarlijkse kermisweekend plaats.

Dit startte op zaterdag 10 augustus in de vroege ochtend met de traditionele rommelmarkt. De organisatie viel dit jaar voor het eerst in handen van voetbalclub KHO Heide Hasselt, dit in samenwerking met vzw Wijkclub de Brug. 

Vanaf dit jaar was vooraf inschrijven mogelijk via de website van de club. Aan de 2 ingangen van het parcours zorgde dit voor een vlotte en ordelijke doorstroom van standhouders.

Het parcours werd, mede door de overname van organisatie, bewust klein en gezellig gehouden. Ook om overlast voor de wijk en verkeer zoveel mogelijk te beperken. Met meer dan 250 standhouders én droog maar winderig weer kon KHO Heide Hasselt tevreden terugkijken op deze rommelmarkt. 

De organisatie zelf liet ook vallen dat het zeker de nodige werkpunten zag en zal hier volgend jaar zeker aandacht aan besteden om het elke standhouder én bezoeker van onze wijk nog aangenamer te maken.


Op zondag was er de kermis ; kort samen gevat  het was dankzij het mooie weer een succes en het is mij opgevallen dat er veel “ouwe” mensen met klein kinderen waren , deze hebben zich dan 

ook uitgeleefd en naar hartelust op de attractie’s gezeten en genoten van de kortingsbonnen in “Het kermisboekje”

boekje .jpg


Op maandag was er de avondmarkt/ Foodtruck  festival. Dit was in handen van Banneuxwijk.be  deze mensen zijn nog maar met 3 in het bestuur en een 4 tal vrijwilligers . Het was dan ook voor het 3de jaar oprij dat men tijdens de opbouw  niet één maar twee stortbuien over zich heeft gehad . Men had 15 bevestigde kramen en om 13u stonden er al 3 extra dus de hoop om nog eens de 25 te halen was groot . Om 16u toen de trucks binnen moesten  rijden was het regen , regen en nog eens regen .

Met tot het gevolg dat er verschillende marktkramers niet zijn komen opdagen . Om 17u bij de start van de markt was iedereen terug droog maar toen waren er al twee terug vertrokken, Zij die zijn gebleven hadden een fijne avond  en een goede opbrengst , enkel jammer dat de echte marktmensen weg zijn gebleven . Maar ook hier regent het opmerkingen op de sociale media , maar zoals altijd heeft iedereen positiefe en negatieve  opmerkingen maar niemand voelt zich geroepen om de mensen te helpen.

De vzw vraagt zich af of men nog door kan gaan want men ziet het even niet meer zitten .