Brandend gaslek op Genkersteenweg

gas .jpg

Op de Genkersteenweg in Hasselt was zaterdagmiddag een brandend gaslek. Een aannemer beschadigde de gasleiding tijdens het reinigen van de gracht. Ook een stroomkabel werd geraakt.

Rond 11 uur viel de stroom in de buurt uit. “Ik was net aan het strijken”, vertelt buurtbewoonster Martine. “Er was vuur in de beek.” Door de kabelbreuk en het lekkende gas begon het gas te branden. “We moeten eerst de elektriciteit laten afschakelen en daarna kan het gaslek worden gedicht om de steekvlam te stoppen”, zeggen ze bij brandweer Hasselt. Brandend gas houdt geen ontploffingsgevaar in. Fluvius werd opgeroepen om de schade te herstellen. Eerst moest de beek worden drooggelegd om het lek te kunnen dichten. De buurtbewoners zaten een hele tijd zonder stroom. “Warm water om te douchen hebben we niet. Uit eten dan maar? Denk het niet. Ik krijg straks gasten”, lacht Martine. Rond 13 uur kon Fluvius de kapotte kabel uit de beek halen en tijdelijk dichten. Ook de gastoevoer werd afgesloten waardoor het vuur doofde.