KRISTIEN MARIS IS BESTE VROUWELIJKE ONDERNEMER

Kristien Maris, die in Hasselt Optiek Kristien runt, is zopas uitgeroepen tot winnaar van de 15e Unizo Livia Award. De 44-jarige ondernemer volgt Sandra Deraeve van Encon op.

Unizo Livia, de groepering van vrouwelijke ondernemers binnen Unizo Limburg, verkiest ieder jaar een dame die als toonbeeld geldt voor de doelgroep. “De prijs geldt als stimulans voor het vrouwelijk ondernemerschap in Limburg”, zegt Ann Draye, voorzitter van Unizo Livia. “Met deze award willen we iemand bekronen die andere vrouwen kan inspireren en motiveren.”

De keuze van de jury viel deze keer op Kristien Maris, die in haar Optiek Kristien al 20 jaar onderneemt op basis van een sterke missie en visie. De jury is vol lof. “Optiek Kristien is erin geslaagd om een erg mooi parcours af te leggen in een niet voor de hand liggende sector”, stelt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. “Ondanks de concurrentie van grote spelers en webshops is Kristien Maris er toch in geslaagd om van haar zaak een succes te maken.”

Het bedrijf groeit gestaag. “De recente verbouwingen en restyling van onze zaak heeft de omzetgroei nog extra versterkt”, vertelt de winnaar, die als beloning een juweel van Ann Buntinx mocht ontvangen. “Dat resulteerde in het aanwerven van extra personeelsleden. Het winnen van de Unizo Livia Award beschouw ik als de kers op de taart van ons ondernemerschap. Het is niet evident om als detailhandelaar dag na dag origineel uit de hoek te komen, maar deze prijs betekent dat we fier mogen zijn op waar we vandaag staan en dat we goed bezig zijn. Het is geen persoonlijke onderscheiding, maar een bekroning voor het hele team, mijn betrouwbare partners en alle andere mensen uit mijn omgeving.”

bron : made in Limburg