Corda Campus start uitleenpost voor elektrische steps, fietsen en auto’s

Vanaf nu kan iedereen die er behoefte aan heeft een elektrische step, fiets of zelfs auto ontlenen via de ‘Corda Mobility App. “Daarmee kan je per keer of met een abonnement de vervoermiddelen gebruiken”, zegt Raf Degens van Corda. “Op deze manier is er eigenlijk geen reden meer om met de wagen naar hier te komen, vermits er ter beschikking staan.”

“We willen meteen schakelen en zodra onze parking aan de Blauwe Boulevard klaar is, ook daar een gelijkaardige hub opstarten”, zegt mobiliteitsschepen Marc Schepers (RoodGroen+). “In een volgende stap kunnen er gelijkaardige hubs ontstaan op de parking van Park H en van PXL. Zo kunnen we mensen overtuigen om de randparkings meer te gebruiken.”

Start-up Kyte ontwikkelde de app. “We willen een jaar testen hoe dit loopt. Sanmoet het op zichzelf werken”, zegt Prabin Joël Jones die de app mee ontwikkelde. “Je koopt als het ware mobiliteit. Voor de eenvoud werken we volgens het ‘Netflix’-model.”

“De kostprijs van het vervoer is bewust laag gehouden”, zegt Tom Lambert van A&M Invest dat de wagens inzet. “Vanaf 10 euro voor 3 uur tot 15 voor een hele dag.”

“Voor steps en fietsen ligt het tarief nog lager. En de stroom, die is voor rekening van Corda”, zegt Raf Degens.

Bron: hbvl/be