Dit weekend opent eerste Limburgse wietwinkel in Hasselt

Op zaterdag 11 mei opent in Hasselt een cannabisshop, de eerste in Limburg. Mensen kunnen er terecht voor marihuana en cannabisolie.

De uitbater, die zichzelf De Bloemist noemt, gaat marihuana en cannabisolie verkopen. Het zou gaan om producten op basis van CDB, een stof waarvan je niet high kan worden, maar die een ontspannend effect heeft. "Het laatste half jaar is dat aan het boomen in BelgiĆ« en daarom wil ik het ook in Limburg proberen." 

Legaal?

De Bloemist zegt ook dat hij zich aan alle wetten zal houden en dat de concentraties THC, de belangrijkste stof in cannabis, onder de wettelijke 0,2 procent zal blijven. "In Limburg zijn er veel problemen met drugs. Met de shop willen we de drugscriminaliteit en het taboe daarrond verminderen." De stad is niet opgezet met de winkel en gaat in de gaten houden of die geen overlast veroorzaakt. 

Stad niet enthousiast

"Ik heb daar veel vragen bij", zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA) van Hasselt. "Het zouden allemaal legale producten zijn. Dus in die zin, kunnen we daar als stad niets tegen doen. Maar ik ben geen fan.

Bron : radio2

bron : Hbvl.be