Vanaf 1 juli strenge controles op aanhangwagens - Eerst informatiecampagne in containerparken

152d8878-81f0-11e9-8191-82d4d89e21b5_web_scale_0.4166667_0.4166667__.jpg

Vanaf 1 juli gaat de politie LRH twee weken de lichte aanhangwagen controleren. Wiens aanhangwagen niet in orde is, krijgt een proces-verbaal. Maar eerst volgt nog met een informatiecampagne die zaterdag in alle containerparken start.

Zaterdag 1 juni is de politie Limburg Regio Hoofdstad op alle containerparken in de politiezone aanwezig om inwoners de regelgeving en technische uitrusting van aanhangwagens uit te leggen. Meer specifiek de lichte aanhangwagens met een maximum toegelaten massa van 750 kilogram. Het is nog steeds toegelaten om zelf zo’n lichte aanhangwagen te maken. Maar die moet wel voldoen aan bepaalde wettelijke vereisten. “Alleen is dat niet altijd zo,” zegt korpschef Philip Pirard. “Zo hangt er bijvoorbeeld geen correcte nummerplaat op de aanhangwagen of werken de achterlichten niet. Bestuurders zien hier vaak het gevaar niet van in. Daarom gaan we een maand lang sensibiliseren zodat onze inwoners goed op de hoogte zijn van hoe hun aanhangwagen uitgerust moet zijn.” 

De politiezone koos ervoor deze actie in de lente te houden aangezien dit het moment is dat veel inwoners hun aanhangwagen gebruiken wanneer ze bijvoorbeeld groenafval naar het containerpark brengen. Daar worden alle aanhangwagens gecontroleerd en krijgen de bestuurders een informatiefolder mee. Bestuurders waarvan de aanhangwagen technisch niet in orde is, krijgen de kans om hem in orde te maken en later opnieuw te laten controleren door de politiediensten. “Inwoners kunnen hun aanhangwagen ook vrijwillig bij ons komen laten controleren,” zegt korpschef Pirard. “Zij kunnen hiervoor een afspraak maken via het e-mailadres verkeer@politielrh.be.”

bron : hbvl.be