Politie valt binnen bij wietwinkel The Florist

88c6c8e2-8184-11e9-a529-9243759bc8ae.jpg

The Florist, de eerste cannabisshop in Limburg, heeft dinsdag de politie en tal van inspectiediensten over de vloer gekregen. De speurders namen enkele stalen voor onderzoek mee. “Wij hadden het bezoek al op onze openingsdag verwacht en hebben niets te verbergen”, zei mede-uitbater Michaël.

Unknown.jpg


Op 11 mei zwaaiden de deuren van The Florist op de Genkersteenweg in Hasselt open. De winkel biedt olie en marihuana voor pijnpatiënten aan. De concentratie THC, dat voor het geestverruimende effect zorgt, ligt onder 0,2 % om onder de Europese wetgeving te blijven. Dat kwamen dinsdagmiddag ook politie LRH, FAVV, het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie, FOD Economie en het Agentschap voor Geneesmiddelen controleren. “In de winkel stonden plots 15 tot 20 mensen. Heel vriendelijk. Ze zeiden dat ze allemaal samen kwamen om te vermijden dat hier om de andere dag een controle is. We hebben niets te verbergen. Wij zijn ook niet gek en nemen geen risico’s. Daarom dat wij alle producten zelf nog eens twee keer extra laten controleren op het THC-gehalte. Nu is het aan het parket om te zien wat ze gaan doen, maar voor ons is alles in orde”, verzekert Michaël. 

Bij politie LRH bevestigen dat er geen grote problemen waren. “Ze waren hier en daar met iets niet in orde, maar het gaat om kleine inbreuken. Het globale plaatje was positief en op het eerste gezicht blijkt dat ze met quasi alles in orde zijn. Wel wachten we nog op de resultaten van de meegenomen stalen. Maar er is geen reden om de winkel te sluiten”, luidt het. (geho/ppn )

Unknown1.jpg