Berkmarkt ten voordele van Levensloop

Op woensdag 15 mei organiseerde school De Berk voor de eerste keer een Berkmarkt. Dit is een kinderspeelgoedbeurs waarvan de opbrengst integraal geschonken werd aan Levensloop.

ceae9ea8-ad41-4404-a155-a04434f8a387_Berkmarkt_03.jpg

Vooraf werd aan de kinderen gevraagd om van thuis één of meerdere speelgoedjes of boekjes mee te brengen. In de klas zorgden de leerlingen er samen met de juf of meester voor dat deze voorwerpen voorzien werden van een prijskaartje. Om elk kind de kans te geven iets te kunnen kopen, werden de prijzen democratisch laag gehouden. Deze varieerden van 10 cent tot maximum 2 euro.
Onder een mooi lentezonnetje werden alle spulletjes door de kinderen netjes uitgestald op de speelplaats. Er heerste een gezellige sfeer. De verkopers kregen ook de kans om zelf de andere standjes te bezoeken en er iets te kopen. Ook de ouders werden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en van de sfeer te komen proeven.
Uiteindelijk bracht de eerste editie van de Berkmarkt de mooie som op van 455,50 euro ! Veel jongens en meisjes keerden blij en tevreden naar huis want de meeste spulletjes kregen een nieuwe eigenaar.
Ook de leerkrachten droegen hun steentje bij aan Levensloop. Zij namen tijdens het weekend van 18 en 19 mei deel aan het Levensloop-evenement dat voor de vijfde maal plaats vond op de sportterreinen van Kiewit. Zij wandelden 24 uur onafgebroken voor dit goede doel.bron : hbvl.be