Hasselt heeft het eerste ‘snoezelbos’ van Vlaanderen

bos .jpg

Snoezelruimtes bestaan al langer in sommige kleuterscholen of in wooncentra voor personen met een beperking. Daar kunnen deelnemers even tot rust komen, met zachte prikkels om hen heen. Hasselt heeft nu ook het eerste ‘snoezelbos’ van Vlaanderen. 

Dat snoezelbos ligt achter dienstencentrum het Roer in de Kloosterbeekstraat in Hasselt. Daar wonen een honderdtal personen met een beperking. Een deel van hen zal straks in het bos mogen ‘snoezelen’. “We hebben er met Natuur en Bos graag aan meegewerkt,” legt Filip Hubin uit. “Ons bos lag vlak achter die instelling, en het is samen met de bewoners ingericht. Zo is er een schommel en een picknickruimte, maar even goed een rolstoelpad dat voor iedereen toegankelijk is. Dat was het probleem met het bos, zoals het er voordien bij lag.” Vrijdag kwam burgemeester Steven Vandeput (N-VA) het bos openen, waarna de bewoners van het Roer op verkenning mochten.