Louis’ Lounge stopt om sluiting Dancing Lorka te vermijden

Het tuinrestaurant Louis’ Lounge langs de Genkersteenweg in Hasselt heeft de deuren moeten sluiten. De zaakvoerende familie Vanierschot komt daarmee tegemoet aan de eis van de stedenbouwkundig ambtenaar. “Het was onmogelijk om er een vergunning voor te krijgen. Daardoor kwam sowieso het voortbestaan van de aanpalende dancing Lorka en feestzaal De Lork in het gedrang. Anders was de kans onbestaande om in december een milieuvergunning te verkrijgen voor de hele site. Als die er niet komt, moet alle zaken de deuren sluiten”, weet advocaat Hans Valkenborg.

Er zijn al een tijdje vergunningsproblemen voor de populaire dancing en de aanpalende zaken. Vooral de Louis’ Lounge, in het ouderlijke huis van de uitbaters, is het grootste zorgenkind. Al sinds de start in 2011 ontbreken de nodige papieren voor het tuinrestaurant met buitenkeuken en openluchtzwembad. Dat de buren het lawaai in hun achtertuin beu waren, maakte de situatie er niet eenvoudiger op. Ook de Stad Hasselt drong aan op een oplossing. 

Parkeerproblemen

Dinsdag gaf de familie Vanierschot tekst en uitleg in de Hasseltse correctionele rechtbank bij monde van hun raadsman Hans Valkenborg inzake de intussen getroffen maatregelen. “De uitbating is in december 2018 officieel stopgezet zoals de procureur eerder gevorderd had. Er waren nog een 50-tal feestjes gepland. Deze zijn verplaatst naar de Lorka en De Lork ofwel hebben de klanten zelf een andere locatie gezocht. Het was onmogelijk om de toestand te regulariseren.” Verschillende problemen doken op, maar Stad Hasselt maakte zich vooral zorgen over het gebrek aan parkeerplaatsen als er activiteiten op drie plekken tegelijkertijd zouden zijn.

Milieuvergunning

“Dat probleem is nu van de baan. De Louis’ Lounge wordt nu in zijn oorspronkelijke staat hersteld waardoor er weer plaats is voor burelen of een tweewoonst. Ook zijn de containers met feestmateriaal aan de achterkant van de zaak verdwenen. Er is een loods voor gehuurd. Wel is er nog discussie over de vergunning van de buitenkeuken en enkele muurtjes. Daarvoor loopt een regularisatieaanvraag”, weet Valkenborg. Ook aan De Lork en Lorka zijn intussen aanpassingen uitgevoerd om de nodige vergunningen te bekomen. “We bekijken momenteel nog of we bepaalde zaken nog moeten corrigeren de achterkant. Uitbreiding is in elk geval geen optie, maar dat is ook niet de bedoeling. Daarnaast bestuderen we of de parkeerplaatsen conform de regels zijn. Wij maken ons in elk geval sterk dat dit het geval zal zijn waardoor we alles kunnen regulariseren. Dit is absoluut noodzakelijk om in december de milieuvergunning te krijgen. Als dat niet lukt, moet sowieso alles sluiten op de hele site”, weet Valkenborg. De rechtbank buigt zich dan weer op 7 januari opnieuw over het dossier inzake de herstelvordering. Eerder legde rechter de drie verantwoordelijken al boetes tussen 12.000 en 36.000 euro op waarvan het overgrote deel met uitstel.

bron : HBVL.be