Beringenaar krijgt twee jaar cel voor steekpartij in Banneuxwijk

De Hasseltse strafrechter heeft vrijdag een 22-jarige Beringenaar twee jaar cel en 1.200 euro boete opgelegd voor een steekpartij in de Hasseltse Banneuxwijk.

Op 10 december 2016 stak hij een Iraanse vluchteling drie keer met een mes. De jongeman raakte zwaargewond. “Het scheelde maar twee millimeter of de man was geraakt aan de halsslagader en hij was er niet meer geweest”, klonk het op het proces. Het parket had vorige maand nog 10 jaar cel gevraagd, maar de rechtbank herkwalificeerde de feiten van poging doodslag naar het toebrengen van slagen en verwondingen. 

De feiten speelden zich af ter hoogte van de Corda Campus aan de Kleine Schrijnbroekstraat. Ook vandaag is de aanleiding van de steekpartij nog onduidelijk. Volgens de veroordeelde kwam hij tussen toen het slachtoffer een vriendin van zijn vriendin aanviel. De vluchteling hield het erop dat hij met een vrouw aan het praten was toen de dader hem uit het niets met een mes stak. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van ruim 10.000 euro toegekend. De proceskosten bedragen 6.400 euro.

bron/ HBVL.be