Aan alle hondeneigenaars in de banneuxwijk! Opgepast!! Al enkele honden zwaar vergiftigd, met de dood tot gevolg.

Aan alle hondeneigenaars in de banneuxwijk! Opgepast!! Al enkele honden zwaar vergiftigd, met de dood tot gevolg.

bericht binnen gekomen via “ge zijt pas van de banneuxwijk als “

Dank zij dit bericht hebben we de krant gehaald : Hij was de grote kameraad van de kleinkinderen”

Hondje Baziel wellicht vergiftigd

“Hij was de grote kameraad van de kleinkinderen”

HASSELT

De Hasseltse Banneuxwijk staat op z’n kop nu de afgelopen dagen minstens één hondje vergiftigd werd en overleed. “Baziel was niet eens een jaar oud”, zegt baasje Theo Ooms. Hij gaat vandaag een klacht indienen bij de politie. Het is voorlopig niet duidelijk of er nog slachtoffers zijn.

769243bc-2334-11e9-ab2c-765a2adf96d2.jpg


Dirk JACOBS

In de Banneuxwijk verspreidde het nieuws zich als een lopend vuurtje. En de paniek sloeg toe, want nogal wat mensen hebben hier een hond of een ander huisdier. “In de wijk zou gif gestrooid zijn, al dan niet in vlees verpakt”, klinkt het in de buurt. Maar helemaal zeker is niemand. “Het kan bijna niks anders zijn”, zegt Theo, het baasje van Baziel. “Ik heb gewacht op alle documenten van de dierenarts en die hebben we nu. Morgen (vandaag, nvdr.) ga ik een klacht neerleggen bij de politie.”

Het is niet duidelijk of er nog meer slachtoffers zijn gevallen. “Er heeft nog niemand aangifte gedaan”, zegt politiewoordvoerder Dorien Baens. “Elk jaar krijgen we zo een handvol meldingen. Na elke aangifte starten we meteen een onderzoek, maar de ervaring leert ons dat het erg moeilijk is om de dader op te sporen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat eigenaars van vergiftigde dieren altijd aangifte doen.” 

Voor het gezin van Theo is de dood van Baziel een groot verlies. “Toen we vorige week hem op een ochtend vonden tussen braaksel en diarree, maakten we ons niet meteen ongerust. Maar het ging niet over en de dierenarts had al snel in de gaten dat er iets fout was. Baziel moest aan het infuus, bloed werd genomen en dat staal gaf compleet afwijkende en veel te hoge waarden aan. Hij moest er blijven, maar beteren deed het niet meer. Een dag later kregen we telefoon. Baziel was overleden.”

“Baziel was de grote vriend van de kleinkinderen”, vervolgt Theo. “Gelukkig heeft mijn dochter het broertje van Baziel en zelf willen we ook echt niet zonder blijven. Daarom hebben we bij dezelfde fokker al een nieuw hondje besteld. Opnieuw een Tibetaanse shitzu, hopelijk ook opnieuw een chocoladekleurige. Bazz gaat hij heten. Dat hebben de kleinkinderen samen beslist en zo hebben we nog elke keer een klein beetje Baziel bij ons. Ik hoop dat de politie iets voor de buurt kan betekenen voor er nog nieuwe slachtoffers vallen.”

Slachtoffers die hun hondje verloren hebben door vergiftiging of mensen die meer informatie hebben, kunnen contact opnemen met de dierenpolitie via 0494/51.63.93

en TVL.be. alleen is he nu in eens Kiewit ipv Banneuxwijk