Nieuwjaarsdrink banneuxwijk.be, een feest voor Jong en OUD

1.jpg

Afgelopen zaterdag werd het nieuwe jaar ingedronken in de tofste wijk van de stad .

Op De Banneuxwijk is het al jaren een traditie. Wat ooit is begonnen als een site waar men alle nieuws kon lezen over de wijk is ondertussen een vaste waarde . Na dat men de eerste jaren kerstbomen heeft verbrand en hier door meer en meer overlast had veroorzaakt. Heeft men een 2 tal jaren geleden besloten om iets nieuws te proberen. In samenwerking met slagerij The Butchery organiseerden wij in 2018 een winter BBQ op het plein aan de kerk tijdens onze Nieuwjaarsdrink.

Maar omdat men merkte dat er ieder jaar minder mensen kwamen zijn we anno 2019 verhuisd naar het plein van de Mozaïekschool aan de Zegestraat. Tegen 19u kwamen de eerste mensen in de verwarmde tenten aan . De drank wisselde al snel van eigenaar en de Nieuwjaarwensen waren er voor iedereen. Tegen 20u zat de tent al goed vol en was het tijd voor Happy Hour . Dit was zo een succes dat het tegen 22u15 nog eens herhaald is . Ondertussen werden de hapjes en drankjes gesmaakt en werd er gedanst. Dit was zo een succes dat men volgend jaar een danstent gaat bij zetten .

Tegen 24u werden de feest vierders opgeschrikt door een bezoek van LRH, maar toen de vzw uitlegde wat er aan de hand was en de vergunningen lieten zien was de sfeer snel terug. Tegen 1u werd alle muziek uitgezet en ging iedereen te voet naar huis . Want bij sommige bestuurders werden de autosleutels afgenomen omdat drank en rijden niet samengaan. De bestuurders zijn op zondagmorgen hun sleutels komen terughalen en dankten de voorzitter voor zijn wijs besluit.

Rest ons nog enkel onze Dj Jo Cox te feliciteren voor het leuke feestje dat hij van gepaste muziek verzorgde, Marleen Castermans te bedanken voor de foto’s, VZW de Hazelaar voor het drogen van de tenten, buurtcomité van de Alfons Jeurissenstraat voor de gasbranders. Dranken Houben voor de Koffie :). Slagerij De Butchery voor de Hapjes, de Vele helpende handen en de mensen van Banneuxwijk Vzw die bij deze laat weten dat ze in augustus 2020 al 12 jaar bestaan en dat we dan nog groter gaan aan het plein in de Zegestraat aan de Mozaïekschool.

Dus Nieuwjaarsdrink 2020... noteer het alvast in jullie agenda zaterdag 11 januari 2020.

u vind alle foto’s hier