Debat op 6 juni: hoe maken we het kruispunt aan de Banneux- en Paalsteenstraat verkeersveilig voor alle weggebruikers?

IMG-20171219-WA0000 (1).jpg

Bewoners van de Banneuxwijk zullen het zeker kunnen bevestigen: het verkeer op het kruispunt Banneuxstraat - Kempische Steenweg - Paalsteenstraat verloopt niet vlot. Hier kruisen de weggebruikers elkaar niet; hier struikelen ze over elkaar.

 

Sinds september 2017 kan je op www.struikelpunt.be een petitie ondertekenen voor een veiliger kruispunt Banneuxstraat - Kempische Steenweg - Paalsteenstraat. Wie een bijna-ongeval meemaakte kan dat daar ook registeren. Met deze informatie en met die steun blijft de actiegroep Struikelpunt overleg voeren met de Vlaamse en Hasseltse beleidsmakers.

 

Op woensdag 6 juni brengt Struikelpunt verkeersexperts, het Agentschap voor Wegen en Verkeer en de Hasseltse beleidsmakers samen voor een debat. Want over de aanpak van het kruispunt blijven heel wat vragen bestaan.

 

In 2006 werd het kruispunt door experts als gevaarlijk bestempeld en werd het op de lijst van zwarte, dringend aan te pakken kruispunten geplaatst. In 2009 werd het alweer geschrapt, omdat de aanpassingen te duur bleken. In 2018, negen jaar later, zijn er enkele kleine ingrepen beloofd door Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts. Maar zullen die voldoende blijken?

 

Habib El Ouakili (Helemaal Hasselt - sp.a), Lies Jans (NVA), Derya Erdogan (Helemaal Hasselt - Groen) en Laurence Libert (Open Vld) zullen hun visie geven over de aanpassingen en de toekomst van het kruispunt.

 

Hoe bepaal je of een kruispunt gevaarlijk is? En moeten we niet preventief werken in plaats van remedies ontwikkelen?

Hoe verzoen je één van de belangrijkste verkeersstromen van de provincie met het tragere verkeer uit de twee woonwijken, met scholen en winkels, ernaast?

En hoe kunnen we in de toekomst meer mensen daadwerkelijk overtuigen om zich niet meer enkel met de auto te verplaatsen?

 

Kom luisteren naar de voorstellen en mee debatteren!
Woensdag 6 juni om 19 uur 30, Kindercampus Mozaïek, Zegestraat 40, 3500 Hasselt

Vragen? contact@struikelpunt.be

 

Steun onze petitie of geef je getuigenis over een bijna-ongeval op www.struikelpunt.be.