Vierde leerjaar Mozaïek slaagt in het Grote Voetgangersexamen

De leerlingen van het vierde leerjaar van Kindercampus Mozaïek zijn klaar om veilig en zelfstandig in het verkeer te stappen. Dat bewijst de uitslag van het Grote Voetgangersexamen dat werd afgelegd op donderdag 29 maart.

Het Grote Voetgangersexamen is een praktijkexamen waarin getest wordt of de kinderen uit het vierde leerjaar klaar zijn om veilig en zelfstandig in het verkeer te stappen. Vijf basisvaardigheden worden daarbij grondig getest: rond een hindernis stappen die het voetpad verspert, oversteken op een zebrapad, oversteken op een kruispunt met een agent, oversteken op een T-kruispunt en oversteken tussen geparkeerde auto's. De kinderen vonden het een leuke ervaring en zijn terecht fier op hun prestaties. Alle deelnemers kregen dan ook een diploma met een gratis toegang voor Bobbejaanland.

 bron Hbvl.be 1*4