Trichterheideweg dicht tijdens eerste week december

hbvl.png

Vanaf dinsdag 4 december tot het einde van volgende week zal de Trichterheideweg in Hasselt niet bereikbaar zijn via de Universiteitslaan. Ter hoogte van dat kruispunt voeren de nutsmaatschappijen werken uit dwars over de weg. Het verkeer van en naar de Trichterheideweg kan een omleiding volgen via de Grote Ring en de Sasstraat. Zo blijven de bedrijven en de ontspanningssite Park H bereikbaar. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Gouverneur Verwilghensingel met de Universiteitslaan en de Koning Boudewijnlaan vernieuwen. Daarbij komen er een tram- en bustunnel en extra fiets- en voetgangerstunnels onder de Grote Ring. Ook het naastliggende kruispunt van de Universiteitslaan met de Trichterheideweg en de Via Media krijgt meteen een vernieuwing, inclusief een veilige fietsoversteek. (dj)