Philipsbrug Kiewit in oktober klaar

 

De bouw van de tweede brughelft van de Philipsbrug, aan de kant van de Corda Campus, ligt op schema. In de komende twee weken wordt het definitieve brugdek gestort, meteen ook de laatste betonwerken van het viaduct.

De week na Pukkelpop start de afwerking, zoals het plaatsen van waterdichting, de asfaltering en het installeren van vangrails en leuningen. Als alles klaar is, krijgt het nieuwe viaduct in beide richtingen twee rijstroken en een vrijliggend fiets- en voetpad. Volgens de huidige planning wordt de nieuwe infrastructuur in de loop van oktober voor alle weggebruikers opengesteld. Tijdens Pukkelpop blijft het nieuwe brugdeel wel gesloten voor iedereen.

Vanaf nu gaan de omgevingswerken verder langs de brug. Zowel aan de kant van Hasselt, als aan de kant van Zonhoven worden de ventwegen aan de Cordazijde nog aangepakt met een nieuwe, gescheiden riolering en een nieuw wegdek. De school Kindsheid Jesu, het rusthuis, het stationsperron en de parkeergarage blijven bereikbaar via de parking van de Corda Campus.

 

Het is de bedoeling om deze ventwegen tegen het begin van het nieuwe schooljaar klaar te krijgen.

 

bron : hbvl.be