Als prinses op bezoek bij zieke kindjes: mag niet van Disney

Steffi en Laurien - nichtjes van VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere - begonnen in 2014 met hun act op een benefiet voor hun intussen overleden neefje Sam Vanhees. Steffi als de serieuze Elsa, Laurien als de speelse Anna: ze waren ervoor gemáákt. Al snel groeide het duo uit tot een populaire verschijning op kinderfeestjes in Limburg. Soms betalend, soms gratis. "Het was ons niet om het geld te doen. We deden ook vrijwilligerswerk in het vluchtelingenhuis en in het ziekenhuis", vertelt Laurien. " Dit was onze passie, we leefden twee jaar als prinsesjes en bouwden een band op met de kinderen."

Het sprookje duurde twee jaar, tot de zussen afgelopen juni op een event plots bezoek kregen van een manager van Disney. "Met het dringende verzoek om op te houden met onze act. We waren er helemaal ondersteboven van. Blijkbaar waren we 'te realistisch' en vormden we dus oneerlijke concurrentie voor Disney. Mensen zouden immers snel bij ons uitkomen omdat we dichterbij en goedkoper zijn dan hun medewerkers. We deden ook alle moeite met dure pruiken en speciaal gekleurde ooglenzen."


Ondertussen heeft Laurien samen met haar vriend een nieuw project met de naam 'Het Wolkenpaleis', een verwijzing naar het neefje Sam "dat vanuit de wolken toekijkt." Voor meer info kan u terecht op hun Facebookpagina.

bron: hln.be