32 bedrijven nemen intrek in voormalige Philipshal in Hasselt

 

32 verschillende bedrijven nemen vanaf 1 juli hun intrek in de oude industriële Philipshal op de Corda Campus in Hasselt. Het gebouw krijgt de naam Corda-A en is 5.400 vierkante meter groot. De hal werd in zes maanden tijd getransformeerd tot 54 werkunits, zes kantooreilanden en 40 flexplekken. Dat meldt Corda Campus in een persbericht.

De Corda Campus in Hasselt is een technologie- en dienstencampus waar innoverende bedrijven en start-ups tewerkgesteld zijn. Vanaf 1 juli maken 32 nieuwe bedrijven, waaronder Agoria, JBC Innovation en Voka Limburg, deel uit van de bedrijvencampus. Ze nestelen zich in Corda-A, een oude industriële Philipshal die volledig gestript en omgetoverd werd tot een innovatieve werkplek waar 32 bedrijven met en door elkaar werken. De bedrijven zijn gevestigd in eilanden die via loopbruggen met elkaar verbonden zijn.

De oude Philips fabriekshal kreeg op zes maanden tijd een volledige make-over. “Het is een open, innovatieve werkplek waar bedrijven uit verschillende industrieën met en door elkaar werken”, zegt Raf Degens, algemeen directeur van Corda Campus. “Iedereen is er bovendien welkom om te vergaderen, om er een dag te komen werken of om simpelweg de sfeer op te snuiven. De tijd van gesloten kantoorruimtes ligt achter ons. Bedrijven willen van elkaar leren en geïnspireerd worden.”

Advertentie

 

Op Corda Campus werken momenteel 3.000 mensen in 100 start-ups en 100 scale-ups. Met Corda-A komen daar nog heel wat nieuwe bedrijven bij, want Corda Campus wil onder meer samenwerkingen opzetten over de grenzen heen. “In de regio Belgisch Limburg, Eindhoven, Nederlands Limburg en Aken liggen er heel wat opportuniteiten”, zegt Stijn Bijnens, CEO LRM.

Tegen 2020 wil Corda Campus 5.000 mensen tewerkstellen. “Met Corda-A is het tijd voor een nieuw hoofdstuk op deze dynamische campus. Iets waar we vanuit Hasselt dan ook erg trots op zijn”, besluit burgemeester Nadja Vananroye (CD&V).

bron hbvl;be