Straatfeest Eksterlaan wederom een succes

 

Na een eerste barbecue in 2016 hebben de buren in de Eksterlaan ook dit jaar weer een braadfeest georganiseerd. Maar omdat ze tijdens AMUSE  aan een wedstrijdhadden deelgenomen – die ze wonnen – kregen ze dit jaar van Stad Hasselt een volledig plantaardige barbecue cadeau. Het was voor velen afwachten of het ook lekker was.

Om 10u al kwamen de mensen van vzw Banneuxwijk de tent plaatsen . Het feestcomité deed de rest. Om 15u kwam de cateraar ROOTS-Cooking  aan want zij hadden van Stad Hasselt de opdracht gekregen om dit feest in goede banente leiden. Tegen17u30 kwamen de eerste straatbewoners aan en het rook heerlijk.

Na een welkomstdrankje, uitleg van Wendy van ROOTS-Cookingen korte uitleg van de schepen van Duurzaamheid Joost Venken  kon men aanvallen .

Het was heerlijk want men kon kiezen uit verschillende soorten salades, dressing, gebakken groenten, aardappelen - waarvan de zoete er al beste uitkwamen - een paar soorten tofu en vleesvervangers.  De mensen vonden het zeer lekker en sommigen onder hengaan het ook bij hen thuis eens proberen.  Volgend jaar is er zeker weer een barbecue in de Eksterlaan. Het hoe en wat staat nog niet vast, maar dat het weer tot in de vroege uren gaat duren, staat nu al vast.