SPORT EN SLIMME ICT’ERS NAAR CORDA CAMPUS

 

SPORT EN SLIMME ICT’ERS NAAR CORDA CAMPUS

KURT MEERS7 APRIL 2017

De Corda Campus blijft in het middelpunt van de belangstelling staan. Dit om uiteenlopende redenen:

– Een eerste lovenswaardig initiatief is Corda Fit Week, allicht de grootste sportdag van de provincie… In de week van 24 april wil de Campus-directie de werknemers van alle aanwezige bedrijven aan het sporten krijgen. De focus ligt op gezond leven en samen sporten. Om dat voor elkaar te krijgen, werkt de Campus samen met ‘bewoners’ als Qlife, mOve Inc, Take a Yoga, Vossenberg kinesisten en De Cuisine. Die laatse zal een hele week zorgen voor een gezonde sportmaaltijd. Andere activiteiten in het aanbod: sportmassages, dansles, volleybal, figuurtraining, lopen, zelfverdediging,…

 

– En dan nog dit: Corda Campus is geselecteerd bij de 23 finalisten om een gooi te doen naar Interreg-subsidies (65 miljoen euro). Samen met onder meer Stad Genk en Hogeschool PXL werd een project ingediend om grensoverschrijdend ICT-professionals op te leiden. In het programma, Train4SmartServices genoemd, kunnen deelnemers 4 dagen per week praktijkervaring opdoen bij een bedrijf. De vijfde dag wordt besteed aan het onderwijskundig onderdeel van het trainee-programma. Het uiteindelijke doel is om professionals uit Belgisch en Nederlands Limburg aansluiting te laten vinden met de concrete behoeften van het bedrijfsleven.

Trouwens: ook het Proefcentrum Fruitteelt (Sint-Truiden) en iCleantech Vlaanderen (Houthalen-Helchteren) behoren tot een groepering die een geselecteerd project voor de Interreg-subsidies heeft ingediend.

 

bron:made in limburg