Kempische Steenweg in volle avondspits afgesloten door gaslek, spoorverkeer stilgelegd

 

De Kempische Steenweg in Kiewit (Hasselt) werd dinsdagavond even volledig afgesloten door een gaslek ter hoogte van het station. Ook het spoorverkeer tussen Hasselt en Genk werd stilgelegd. Omstreeks 18.45 uur werd de omgeving weer vrijgegeven.

Kort na 18 uur werd tijdens de werkzaamheden aan het nieuwe viaduct een lagedrukleiding overgetrokken. Omdat het om een erg gevaarlijke en drukke plek ging, waren de gevolgen erg groot. Even werd de Kempische Steenweg ter hoogte van de brug volledig afgesloten. Al het verkeer werd omgeleid via de lokale wegen. Dat zorgde voor een bijzonder moeizame avondspits. Ook het treinverkeer werd stilgelegd. De bussen van De Lijn op de drukke Limburgse Noord-Zuidas kenden eveneens grote hinder.

Inmiddels is de druk op de gasleiding verminderd en is netbeheerder Infrax ter plaatse. De omgeving is weer vrij gegeven en ook het verkeer kan opnieuw door.

bron hbvl.be