Brand op industrieterrein achter Bewel

720f65ac-e4b7-11e7-b800-d32421655c76_web_scale_0.125_0.125__.jpg

 

Bij het recyclagebedrijf Stockazi aan de Stadsheide in Hasselt is dinsdagmiddag een hevige brand uitgebroken. De brandweer is massaal ter plaatse en heeft het vuur intussen onder controle. Er vielen geen gewonden. De schade aan het bedrijf is wel bijzonder groot. Wat het vuur veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk.

Kort na 13 uur werden de werknemers plots opgeschrikt door luide knallen achteraan in het gebouw. Iedereen kon tijdig ontkomen. Even later stond de bedrijfshal wel in lichterlaaie.

Brandweerzone Zuid West Limburg snelde met alle beschikbare middelen ter plaatse. Ook het groot watertransport werd afgekondigd, waardoor andere korpsen te hulp kwamen met extra bluswater. De omgeving van het bedrijf werd door de politie afgezet.

Kortsluiting?

“Het getroffen gebouw is één van onze sorteerplaatsen,” zegt voorzitter Luc Vandeweyer van VZW De Springplank en Stockazi. “We selecteren hier om onze kringwinkel in Sint-Truiden te bevoorraden. Het vuur moet er tijdens de middagpauze ontstaan zijn. We denken dat de oorzaak bij een kortsluiting ligt. Alleszins ging het bijzonder snel. Onze personeelsleden die in de kantine zaten, konden gelukkig wel allemaal tijdig ontkomen. Niemand raakte gewond. We gaan er ook alles aan doen om de kringwinkel van Sint-Truiden verder te bevoorraden.”

Het gaat trouwens al om de tweede zware brand voor de kringwinkels op korte termijn. In oktober werd hun magazijn even verderop op de Corda Campus ook al beschadigd door een hevige 

upload.jpg