Opslagruimtes in oude Philipshal uitgebrand: wat met attracties Winterland?

99a98734-b6a2-11e7-b9e2-bb6fb31c1bf7_web_scale_0.2_0.2__.jpg

 Twee grote opslagruimtes in de oude Philipsfabrieken op de Corda Campus in Hasselt zijn zaterdagavond volledig vernield door een zware brand. De gebouwen zijn gedeeltelijk ingestort. Het vuur is wel onder controle. De brandweer kon een overslag naar aanpalende bedrijfshallen voorkomen. Er is geen melding van gewonden.

4d1f1d6e-b69f-11e7-b9e2-bb6fb31c1bf7_web_scale_0.149925_0.149925__.jpg

Een groot deel van de Limburgse brandweerkorpsen kwam zaterdagavond de collega’s van Hasselt bijstaan, vooral met tankwagens. Bewoners in de ruime omgeving krijgen ook zondagochtend nog het advies om ramen en deuren dicht te houden. De rook drijft voornamelijk af in de richting van Kiewit en Zonhoven. Gevreesd wordt dat er ook asbest aanwezig is in het oude gebouw.  Een gespecialiseerde firma zal zondagochtend asbestmetingen uitvoeren.

De opslagplaatsen aan de Kempische Steenweg (N74) werden gebruikt door de kringwinkel, maar ook voor de attracties en chalets van Winterland. Gevreesd wordt dat de brand dan ook een grote invloed gaat hebben op het populaire Hasseltse evenement. Of het na de hevige brand van vannacht überhaupt kan doorgaan is nog niet bekend. Ook de oorzaak van de brand kan pas later dit weekend onderzocht worden. 

"Het ging om een vrij uitgebreide brand die al uitslaande was bij aankomst. Om verdere uitbreiding te voorkomen hebben we de dichtsbijzijnde posten van de brandweerzones om versterking gevraagd", laat de brandweerchef weten. 

"Het gaat om een grote hal die is uitgebrand. In de hal waren zowel een opslagplaats van de kringloopwinkel als Winterland gevestigd", voegt Hasselts burgemeester Nadja Vananroye toe. "In dit geval gaat het om een oud gebouw waar mogelijk asbest in aanwezig is. De brandweer zal zondag nog nablussen, de buurtbewoners wordt gevraagd ramen en deuren dicht te houden."

Klik hier voor de Video van hbvl.be

Klik hier voor het verslag van HLN.be

Klik hier voor het verslag van de Morgen.

Klik hier voor het verslag van Metro 

Vanmorgen werden wij bedolven onder de msn berichten en we zijn gaan kijken . De straat aan de Corda is afgesloten , er lopen mannen in witte pakken rond en het stinkt in naar verbrandespullen. Het is dan ook NIET aangeraden om er gaan te kijken . De buren houden het beste nog een hele tijd de ramen en deuren dicht. Mensen die iets verdachts gezien hebben in de uren voor de brand kunnen dit melden aan de Lokale Politie