Hasseltse Banneuxwijk weer een straat rijker

Afgelopen zaterdag 3 september is onze stad alweer een straat rijker geworden in de banneuxwijk is "De Vriendelijke Tuinvriendstraat" boven de doopvont gehouden. Deze straat heeft ongeveer een 22 tuinen . Een 20 tal mensen waren aanwezig op de inhuldiging van de straat naam. Maar ook de inhuldiging van de naam van de verantwoordelijkheid kon op grote belangstelling rekenen . Om 16u werden de namen onthult en kon het feest beginnen. De 20 mensen hadden samen gelegd voor een BBQ . Tegen 15 werd het vuur aan gestoken en het vlees werd gehaald bij "Noor"een buurtwinkel. De vrienden hadden ieder wat drank voorzien en ook gerechten gemaakt . We moeten dan ook niet vertellen dat zeer gezellig was het viel ons op dat alle nationaliteiten netjes naast elkaar zaten en dat de meeste ook een eigen gerecht mee brachten , zo was er na een Turkse koek als voor gerecht ook , Belgische groente als hoofd gerecht groente uit eigen tuin met vlëes op stokjes van bij Noor , als na gerecht was er een poolse peperkoek. Dit alles werd met de nodige liters alcohol maar ook alcohol vrije dranken door gespoeld. We moeten dan ook niet vertellen dat zeer laat is geworden en dat men het zeker gaat herhalen.

alle foto's kan je hier vinden