Garage brand : Uitleg door Stad en Brandweer

Op vrijdagavond 23 september werd onze wijk op geschud door een Garagebrand . Bij deze brand kwam er asbest vrij. Op zaterdagmiddag kwamen bezorgde inwoners samen in de hazelaar.Waarnemend burgermeester Karolien mondelaars en de brandweer kwamen er uitleg geven. De vergadering heeft tot doel om de mensen gerust te stellen . De straten ,stoepen en wagens zijn reeds gekuist. Mensen die in de buurt wonen kunnen zich ook het beste dadelijk melden bij hun verzekering maatschappij en op handhaving@hasselt.be

De 6 genomen lucht stalen geven geen asbest aan. Dus de lucht is veilig. De omwonenden mogen de woonst langs de voorzijde verlaten. De steegjes en straten zijn grondig gereinigd. Maar ook zijn er 20 grond stalen (uitstrijkjes ) genomen waarvan er 1negatief is en dat word dan ook verder onderzocht Eten van groente is verboden en honden en katten moeten voor als nog binnen blijven in de huizen die gelegen zijn in binnen de rode lijnen op het plan hier onder . De mensen die buiten De blauwe lijnen zijn 100% veilig

Spullen die buiten hebben gestaan kan je hey beste afspuiten ( voor zij die in de veilige zone wonen) was die buiten hing en zwarte stippen heeft kan je beste aan geven aan je verzekering Heeft u nog vragen dan kan dit het beste via mail handhaving@hasselt.be of via de post Saskia decloedt groenplein 1 3500 hasselt Bij het schrijven van dit artikel heeft Patrick Rouwet ons laten weten dat de lod. Lavikstraat terug open is en dat de brandweer De tuinen die gisteren niet gesproeid zijn om 18.30 bespoten zijn. Ook zal gedurende een aantal dagen de garage beneveld worden zodat de asbest onder blijft

Wij danken zeker Patrick Rouwet voor de foto het filmpje is van de bibberende hand van onze penningmeester

korte inleidings film 

 

 

Lees ook zeker het artikel van onze lokale helden in Het Belang van Limburg van Zaterdag 24 September 

       

 

 

 

Alle foto's vind u hier onder 

Het artikel in  Het belang van Limburg http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160923_02482808/brand-verwoest-garage-en-auto-in-hasselt

Het artikel in Het Nieuwsblad  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160923_02482808