Asbestdeeltjes vrijgekomen bij garagebrand in Hasseltse Banneuxwijk

- Aan de Banneuxwijk in Hasselt heeft vrijdagavond een hevige brand gewoed in een garagebox achter de Lod Lavkistraat. De eigenaar had er net zijn auto geparkeerd, toen die om een nog onduidelijke reden vuur vatte en ontplofte. De explosie blies het dak van de garage grotendeels weg. Heel wat stukken waren in tuintjes en langs buurtwegen terechtgekomen. Omdat het om asbesthoudende platen bleek te gaan, werd de Lod Lavkistraat meteen afgesloten. Buurtbewoners mogen voorlopig hun tuin niet in.

 

Brandweerzone Zuid West Limburg kreeg het vuur gelukkig snel onder controle. Buurtbewoners kregen de raad om binnen te blijven, en goed te douchen indien ze dichtbij de brand geweest waren. Een brandweerploeg spoot vrijdagavond nog snel de straat nat, om te voorkomen dat asbesthoudende deeltjes konden opdwarrelen en verder waaien. Zaterdag zal een gespecialiseerde firma allicht verder de buurt onderzoeken.

Zaterdagnamiddag om 16u vindt een infovergadering voor de buurtbewoners plaats in ontmoetingscentrum De Hazelaar. Daar krijgen ze meer info over mogelijke voorzorgsmaatregelen tegen het asbest.

Wij zijn op zoek naar mensen die de vergadering gaan bij wonen en ons een tekst en foto's van hun tuin willen mailen naar penningmeester@banneuxwijk.be

Lees zeker ook onze Fb pagina voor alle info geven door  de buren van de getroffen Blok