Eerste 'Ontdek je wijk' van 2016 meteen succes vol

Op de avond van de beslissende wedstijd voor de Rode Duivels vond vzw Banneuxwijk nog de tijd om een spel te spelen. Na twee jaar begint 'Ontdek je wijk' een succes te worden.

Om 19 uur verscheen de foto van de toren van het noodkerkje online, maar de tekst was moeilijk: 'Wij staan op de plaats waar deze toren vroeger heeft gestaan'? Ronny Vanwalleghem was uiteindelijk eerste, Christel Vaes en familie 2de en 3de was Jeanne Helven.

Even nog wat uitleg over het noodkerkje, ook te vinden op http://hasel.be/ Op pinksterdag 1950 werd, ondanks een bouwverbod in dat gebied, gestart met de bouw van een noodkerk in de hoek (huidige vork) tussen de Kempische Steenweg en de Genkersteenweg. Na de Tweede Wereldoorlog groeide in de Banneuxwijk de behoefte aan een school en een kerk. Op 2 november 1950 was de school klaar en in het voorjaar van 1951 werd de kerk ingewijd door de deken van Hasselt en de bisschop van Luik. Bij de aanleg van de nieuwe brug in 1977 werd het kerkje gesloopt.

Volgende vrijdag om 19 uur post onze voorzitter de volgende locatie.