Tweede 'Ontdek je wijk' leidt naar vakantiepatronaat

 Op vrijdag 8 juli speelde de vzw Banneuxwijk voor de 2de keer 'Ondek je wijk'. Zoals de eerste was ook de tweede een weetje.

Na het noodkerkje was het nu tijd voor het oude vakantiepatronaat - Sint-Michoelsdomein.

Vanaf 1933 organiseerde kapelaan Michel Hermans jeugdvakanties op de Heksenberg en de Vossenberg. Het Vakantiepatronaat bleef ook tijdens de oorlog actief. Kinderen werden met de tram gebracht en kregen er soep. In 1947 richtte kapelaan Ketelslegers een diocesane kaderschool op voor de vorming van jeugdbegeleiders. Hij zorgde voor een speeltuin en stelde het domein open voor publiek. Later volgden een cafetaria, een conciërgewoning en het jeugdverblijf De Borggraaf. Intussen is het domein eigendom van de stad Hasselt. De Kloosterbeek stroomt van het Kloosterbroek in Zwartberg via het Sint-Michielsdomein naar het Albertkanaal. De Borggravevijvers werden in de 19de eeuw aangelegd.

Christel Vaes was weer eerste en Kevin Jordens was tweede. Het deed het bestuur veel plezier om nieuwe inwoners te ontmoeten.