Eerste straatfeest Eksterlaan een succes ondanks de regen

Zaterdag 18 juni vond in de Eksterlaan in de Hasseltse Banneuxwijk een straatbarbecue plaats.fgelopen zaterdag 18 juni vond er in de Eksterlaan op de hasseltse Banneuxwijk een Straat BBQ  laats.

Na vele jaren er over te praten en te plannen hebben de buren Maurice,Mathieu,Patricia en Vita in december 2014 besloten dat het hoog tijd was.

Maar om alles in goede banen te leiden was er de hulp van stad Hasselt nodig en via de nodigergunningen was alles snel in orde bij de lokale middenstand(dranken Houben en Frituur Bij-Johan).

Na een lange winter werd er dan ook door iedereen uit gekeken naar 18 juni. Maar omdat de mensen van de organisatie ook een aanvraag voor hulp en subside hadden gedaa werden ze uitgenodigd door het stadsbestuur op Amuse dus daar zijn ze eerst gaan kijken.p zaterdagmorgen 18 juni om 9 uur werden de tenten rechtgezet en om 14uur waren we klaar om d buren te verwelkomen.Maar eerst werd er nog naar de match Belgie-Ierland gekeken.

Om 18.00uur hebben ze nog een kleine bui gehad maar mede dankzij de verrassing werd het sne beter weer.Deze verrassing werd overhandigd door de schepen van Duurzaamheid Joost Venken. Want hij had een klapper bij.Omdat Patricia de andere bestuursleden heeft gevraagd om mee te gaa naar Amuse en ze daar hun gegevens hebben achtergelaten heeft een onschuldige kinderhand de  Eksterlaan getrokken als winnaar voor een vegetarische BBQ in 2017 die door stad geschonken wordt.

Groot was dan ook de verwondering bij de rest van de straat want zij wiste van niks.a dat de schepen ertrokken wa is men begonnen met bakken en eten.Iedereen praatte met iedereen en er werden a plannen gemaakt voor 2017.Dat het zeer laat is geworden moeten we jullie niet vertellen.Langs dez eg willen we dan ook iedereen bedanken die heeft helpen opbouwen,afruimen,afwassen enz...e kortelings komen de mensen van de organisatie af met nog een kleine verrassing voor iedereen die mee  heeft gedaan.