Waalse dievenbende ingerekend in Walenstraat

 De politie heeft dinsdagnacht zes jonge kerels uit het Luikse ingerekend nadat ze betrapt waren bij een inbraak in een werkplaats in de Walenstraat in Hasselt. De zes zitten meer dan waarschijnlijk ook achter de recente inbraken in andere Hasseltse bedrijfsgebouwen.

Een ploeg van de politie rukte kort voor één uur uit voor een interventie, nadat vanuit de meldkamer van de Research Campus in Hasselt verdachte gedragingen op de campus waren gesignaleerd. De agenten stelden samen met een bewakingsagent vast dat ingebroken was in de werkplaats van de vzw De Springplank, een plek waar goederen van de Kringloop worden gesorteerd. 

De daders waren op de vlucht geslagen maar hun voertuig kon snel worden gelokaliseerd in de woonwijk Kempenhof. Twee inzittenden werden meteen ingerekend, andere waren gaan lopen of hadden zich verschanst in een tuin maar konden ook snel worden gevat.

bron hbvl 2/6/2016