Kraanmachinist Thierry is ‘hoogste’ Rode Duivelsfan op 50 meter

Ook Hasselaar Thierry Juchtmans supportert mee voor de Rode Duivels. Maar anders dan u en ik doet hij dat op 50 meter hoogte. De kraanbestuurder heeft zijn cabine, hoog boven de werf van het nieuwe politie- en brandweergebouw in Hasselt, met vlagjes versierd.

“Ik heb één grote vlag en twee kleintjes aan mijn kraancabine gehangen”, zegt Thierry. “Ik wil zelf zoveel mogelijk matchen zien, dus het is goed dat de Belgen nu ’s avonds spelen. Overdag kan ik de wedstrijden hierboven in mijn kraan niet volgen, tenzij af en toe een blik naar de tussenstand op mijn smartphone. Om 6.30 uur kruip ik naar omhoog en pas 12 uur later kan ik terug naar beneden. Ik ben vaak de eerste en de laatste op de werf. Er werken hier heel wat nationaliteiten, en door die vlaggen weet nu iedereen voor wie ik supporter. Ik hoop dat ik mijn Belgische vlaggen nog een tijd kan laten hangen. Al moet ik oppassen dat er niet een gaat vliegen, zoals onlangs het geval was. Want het waait hierboven echt wel hard.”