Hasseltse starterscampus telt bijna 100 bedrijven op jaar tijd

corda.jpg

Amper een jaar na de start van de Corda INCubator in Hasselt, waar startende bedrijven een werkplek kunnen huren en advies kunnen inwinnen, zijn alle plaatsen volzet. De extra vleugel die maandag officieel werd geopend, is van bij de start ook al helemaal uitverkocht. Daarmee hebben zich op een jaar tijd al zo’n 100 bedrijven gevestigd in de incubator.

Het is precies een jaar geleden dat een ruimte van 1.200 vierkante meter op de Corda Campus in Hasselt werd opengesteld voor startende ondernemers. De ambitieuze plannen van directeur Patrick Kestens om deze oppervlakte op korte termijn te kunnen vullen met starters, werden aanvankelijk door velen sceptisch onthaald. Investeringsmaatschappij LRM en de stad Hasselt gaven toch groen licht voor de investering, en kregen het gelijk aan hun kant. De 159 werkplekken of ‘seats’ waren in een mum van tijd volzet. Vandaag zijn ze verspreid over 72 ondernemingen.

Intussen hebben de sterkste elementen zich razendsnel ontpopt tot volwaardige bedrijven, waardoor de nood aan extra ruimte acuut werd. LRM en en Hasselt hebben daarom de INCubator uitgebreid met 650 vierkante meter. Bij de inhuldiging maandag kondigde burgemeester Hilde Claes aan dat ook deze ruimte al helemaal volzet is. “Op zich schitterend nieuws”, aldus de burgemeester. “Het is duidelijk dat dit concept van starterscommunity werkt. Vanuit andere steden in België en zelfs in het buitenland komt men kijken hoe wij dit hier aanpakken. We mogen dus terecht fier zijn.”

Tijdens de openingsceremonie werd ook een nieuw boek voorgesteld, waarin alle starters van van de Corda INCubator en de partnerorganisaties geportretteerd worden. Het is de bedoeling hiermee anderen te inspireren.

(belga) & hbvl