Zesdeklassers Mozaïek op sneeuwklassen in Lechtal

Afgelopen vrijdagochtend 29 januari, stipt om 6.00 uur, kwamen de zesdeklassers van Kindercampus De Mozaïek met kleine ogen terug aan in de Kiewitstraat 101. De 61 sneeuwklassers kwamen allemaal gezond en wel terug van een geslaagde sneeuwklas. De sneeuwklas in de Kindercampus Mozaïek wordt nog steeds hoog in het vaandel gedragen omdat kinderen op die manier extra kansen krijgen om naast leren en sporten ook te groeien op socio-emotioneel vlak. Zowel directie, leerkrachten, ouders en leden van de ouderraad dragen onze sneeuwklas een warm hart toe. Daarenboven mogen we rekenen op een aantal vrijwilligers en sponsoren die er voor zorgen dat alles vlot en veilig verloopt. We streven er steeds naar om al onze kinderen mee op sneeuwklas te nemen. 

Het leren skiën vormt logischerwijs een belangrijk onderdeel van de sneeuwklassen. Het was erg mooi om te zien hoe elke leerling met rasse schreden vooruitging. Op de laatste dag vond het toonmoment plaats. De leerkrachten en begeleiders kunnen alleen maar veel respect opbrengen voor het geduld en de vaardigheid van Oostenrijkse skimonitoren die van elke leerling een echte ‘skikastaar’ maakten.
Naast het skiën stonden er ook nog een heel aantal vormende activiteiten op het programma.
Het geweldige geluid van 60 snowlibiënde kinderen die op de helling achter ons huis in Häselgehr op grote autobanden naar beneden glijden, klonk als muziek in onze oren. De kinderen leerden hoe het gebergte ontstaan is en hoe de mensen in de bergen en het Lechtal hun leven aanpassen aan de natuur.
We bezochten het dorpje Elbigenalp en in een stoeltjeslift trokken we naar de top van het skistation op de Jochelspitze 1812m hoog. In Holzgau wandelden we samen over de “bijna” langste hangbrug van Europa en we leerden er hoe je als duo vaardig met een slee een helling naar beneden kan rodelen. Op de “blinkavond” toonde elke klas hoe ver ze stonden op muzisch vlak. Het zonnetje straalde elke dag heerlijk mee en lachte die avond haar buikje rond!
We trokken dit jaar voor de 38ste keer naar het Lechtal. We kunnen alweer terugkijken op een zeer waardevolle periode. Via verslagen, foto’s en berichten op de ouderlijn konden de ouders de activiteiten op de voet volgen. Je kan alle verslagen terugvinden op onze schoolwebsite www.mozaiek.kt-scholengroep.be. en eventueel nog iets in het gastenboek noteren.
Dankzij de inspanningen van heel veel mensen: leerkrachten, begeleiders, reisorganisatie Jeka en hun kookouders, leden van de ouderraad en sponsoren beleven de kinderen er een onvergetelijke, zorgeloze tijd. Een tijd waar ze nog vaak zullen aan terug denken.


Tekst: Willy Hermans
Foto's : Jean-Paul Magdelijns

 

Bron :  HBVL