Voorbereidende werk van start aan Philipsbrug

389.jpg

Er worden wel wat verkeersproblemen verwacht tijdens de geplande werken aan de Philipsbrug in Hasselt het komende anderhalf jaar. Om die zo goed mogelijk op te vangen zijn er vandaag voorbereidende werken van start gegaan.

Vandaag starten voorbereidende werken aan de Philipsbrug in Hasselt. Er wordt een extra brug gebouwd om ten allen tijden drie rijstroken beschikbaar te hebben. 's Morgens zijn dat er twee in de richting van Hasselt, in de namiddag zijn twee van de drie rijstroken beschikbaar voor het verkeer richting het noorden van de provincie. Dat vertelde Habib el Ouakili, Hasseltse schepen van mobiliteit, aan TVL. Ook worden er tekstkarren voorzien op de snelwegen, om het verkeer via de E314 zo goed mogelijk te informeren over de situatie en de eventuele wachtperiodes.

De werken aan de brug zelf starten midden april.