Rode Neuzen Dag in school De Berk

Op vrijdag 25 november stonden de neuzen van alle leerlingen van school De Berk in dezelfde richting. Zij namen die dag deel aan een actie ten voordele van Rode Neuzen Dag.

 

Enkele leerkrachten van ‘De Berk’ hadden het idee opgevat om een actie te organiseren voor Rode Neuzen Dag. Vooraf hadden alle kinderen een brief mee naar huis gekregen met een oproep om de actie te steunen en op vrijdag in het rood gekleed naar school te komen. Bijzonder veel kinderen, ouders en leerkrachten gaven gehoor aan deze oproep. In de klassen werd het doel van de actie in de loop van de week toegelicht. Als afsluiter stonden alle leerlingen en leerkrachten op vrijdagnamiddag samen op de speelplaats. Veel kinderen hadden hun best gedaan om zo origineel mogelijk in een rode outfit naar school te komen. Iedereen kon genieten van een lekker kommetje tomatensoep. Nadien kreeg elk kind een rode ballon met een kaartje waarop ze een zorg genoteerd hadden die ze wilden loslaten. Nadat de directeur had afgeteld, kleurde de lucht helemaal rood boven ‘De Berk’. De schooldag eindigde met een heuse modeshow op de rode loper van de catwalk: Rode Duivels, een kerstvrouw, de Sint, rode prinsesjes, vele lachende rode gezichtjes…
Dankzij de inzet en steun van velen kan de school een mooi financieel steentje bijdragen en werd de Rode Neuzen Dag in ‘De Berk’ alvast een groot succes!

bron :hbvl