Asbestopruimers van start in Banneuxwijk

  Exact een week nadat een auto ontplofte in de Hasseltse Banneuxwijk, is de opruiming begonnen van het asbest dat daarbij vrijkwam.
We hebben eerst de steeg schoongemaakt om zo dichter bij de garage te geraken”, zegt een van de medewerkers van de gespecialiseerde firma. “Dat moet, gezien de aanwezigheid van asbest, met de grootste omzichtigheid gebeuren. Zaterdag komt er dan ook een hoogtewerker zodat we de zone van de garage helemaal kunnen beveiligen vooraleer we het gebouwtje afbreken. Daarmee doen we gewoon verder tijdens het weekend.
“De stad heeft ons nadrukkelijk gevraagd om de werken voort te zetten en er zo snel mogelijk voor te zorgen dat alle asbest verdwenen is. Dan kunnen de buurtbewoners van de Lod Lavkistraat weer opnieuw op een normale manier leven.” bron HBVL .be 
Deze foto is ons bezorgd door   Hellings Carine met de volgende tekst " Ze zijn vandaag met de opruiming begonnen. Bij ons was de schade het ergste zegden de mannen in witte pakken. Leuk om te horen "

Deze foto is ons bezorgd door  Hellings Carine met de volgende tekst "Ze zijn vandaag met de opruiming begonnen. Bij ons was de schade het ergste zegden de mannen in witte pakken. Leuk om te horen "

Met dank aan  Patrick Rouwet voor de extra foto's