Banneux in kleu®

Dag,

 

Dit jaar strijkt The Big Draw in Hasselt neer met een nieuw concept; Drawing Day #1. Op 29 oktober 2016 worden mensen uitgenodigd om op één van de talrijke activiteiten en workshops te komen tekenen en zich te laten inspireren.

 

Samen met het ontmoetingscentrum De Hazelaar, Villa Basta en Bazarts vzw organiseert stad Hasselt activiteiten in De Hazelaar, gelegen in de Hasseltse wijk Banneux. Iedereen is welkom tussen 14u en 17u om de handen mee uit de mouwen te steken, of om de sfeer op te snuiven.

·        De foyer van het ontmoetingscentrum kijkt uit op een groot plein. Met stiften worden er droomscenario’s voor de wijk en haar plein getekend op de ramen.

·        De wijk van de toekomst wordt gesneden uit Lino. De verschillende lino’s worden samen tot één collectief werk gevoegd, ingeïnkt en met behulp van een kleine pletwals gedrukt op papier.

·        Muzikanten uit de wijk inspireren tekenaars om op een groot blad de door-de-muziek-opgeroepen-gevoelens om te zetten in lijnen en kribbels. Ook dit mondt uit in een collectief resultaat.

De werken zijn achteraf te bezichtigen in het ontmoetingscentrum De Hazelaar