Pelsland sluit Hasseltse winkel

Na veertig jaar stopt Pelsland ermee in Hasselt Dat melden Dorith Pelsmaecker en haar echtgenoot Marc Wajsberg. “De omzet is, mede door de extreem zachte winter die we meemaken, dusdanig sterk gedaald dat we het gewoonweg niet redden”, klinkt het in een persbericht.

“Het is pijnlijk, moeizaam, emotioneel heel erg zwaar dit hoofdstuk van het leven te moeten sluiten. Niet uit keuze, maar als gevolg van zwaar negatieve resultaten”, zegt Marc Wajsberg. “De combinatie van grote investeringen omdat we vorig jaar verhuisd zijn en de zware achteruitgang van de omzet door de zeer zachte winter nekt ons. Ik kan het niet mooier of verbloemd zeggen of schrijven.”

Pelsland schonk de voorbije winters jassen aan daklozen en andere armen. “Dat dit binnenkort gedaan is, doet me ook pijn”, aldus nog Wajsberg. “Het is misschien heel erg onzakelijk om deze beschouwing te maken maar heel oprecht en vooral recht uit mijn hart, ook dat doet pijn. Ik heb te veel mensen die in de shit zitten hun enige warme winterjas overhandigd de voorbije tien jaar,om me er niets van aan te trekken dat ik dit nooit meer zal kunnen doen.”

Pelsland start vrijdag met een grote uitverkoop om de voorraad nog aan de man/vrouw te kunnen brengen.

Bron: hbvl.be