Derde 'ontdek je wijk' veroorzaakt een heuse stormloop

Al een paar weken is de Banneuxwijk in de ban van 'ontdek je wijk'. Elke keer is het afwachten of en hoeveel mensen er gaan meedoen aan onze zoekactie maar tot nu toe mogen we met een gerust hart zeggen dat de actie meer en meer succes heeft.

Ook deze week dacht voorzitter Vital dat hij een vrij moeilijke locatie gekozen had, namelijk de oorlogsbunker op de Genkersteenweg. Voorzitter en secretaris gingen zelfs al weddenschappen aan, Vital koos voor 7 minuten, Saskia voor 10.

Beiden hadden ongelijk, na 3 minuten was Dirk Haesevoets al ter plaatse. Het scheelde maar 1 seconde of Tony Calvabellatta was de eerste geweest. Nog 2 seconden later kwamen de volgende twee deelnemers al aan en zo ging het door tot bijna 18.30u. Uiteindelijk zijn een dikke 18 mensen ter plaatse gekomen.

De groepsfoto van het eerste groepje aanwezigen heeft het bestuur uiteindelijk op een nieuw idee gebracht. Vanaf volgende week zullen we, als het niet regent, iets lekkers te drinken meebrengen naar de locatie (we bieden dit aan aan zeer democratische prijzen). Het concept blijft hetzelfde, wie eerst is krijgt de eerste prijs, wie tweede is de tweede, ... maar de prijzen zullen pas om 18.30u overhandigd worden. Zo wordt het niet alleen een spel om je wijk te ontdekken maar ook om de bewoners ervan beter te leren kennen.
U doet volgende week toch ook (weer) mee?