Zesde leerjaar De Mozaïek op sneeuwklassen in Lechtal (+ VIDEO)

Afgelopen vrijdagochtend, stipt om 7.00 uur, kwamen de zesdeklassers van Kindercampus De Mozaïek met kleine ogen, maar met een gelukzalig gevoel na 10 dagen terug aan in de Kiewitstraat. De afgelopen sneeuwklassen, in het mooie Lechtal in Oostenrijk, waren dan ook een moment waar al deze Mozaïekers vanaf hun inschrijving in onze school halsreikend naar uitkeken.

Aan het begin van dit samenvattend verslag zou ik graag de ouders, de ouderraad, de vele gulle sponsors, de reisorganisatie JEKA, de begeleiders en de leerkrachten willen bedanken om dit samenlevingsproject in onze school enthousiast verder te zetten. We zijn er namelijk van overtuigd dat deze periode zeer leerrijk is voor de kinderen, daar ze er leren samenleven, samenwerken en zoveel meer.

Het leren skiën vormt logischerwijs een belangrijk onderdeel van de sneeuwklassen. Het was erg mooi om te zien hoe elke leerling met rasse schreden vooruitging. Op de laatste dag vond het toonmoment plaats. De leerkrachten en begeleiders kunnen alleen maar veel respect opbrengen voor de Oostenrijkse skimonitoren die van elke leerling een echte ‘skikastaar’ maakten.

Naast het skiën stonden er ook nog een heel aantal enorm toffe activiteiten op het programma. We trokken bijvoorbeeld een paar keer met binnenbanden van vrachtwagens, sleeën en andere glijtoestanden naar de heuvel achter ons heem, ‘Haus Marnix’, om er te ‘snowlibiën’.
Tevens trokken we één namiddag naar Elbigenalp om er de kerk, het Knekelhuisje en het souvenirwinkeltje te bezoeken.
Eén van de hoogtepunten was het rodelen in Holzgau op maandagavond. Hierbij word je eerst met een slee door een tractor de berg opgetrokken om er daarna weer per twee af te sleeën.
De dagen waren goed gevuld waardoor de leerlingen elke avond als een blok in slaap vielen.
Voor de 37ste keer al vond de sneeuwklasse van onze school plaats en net zoals de voorbije twee jaren konden de thuisblijvers alles op de voet volgen aan de hand van de ‘Ouderlijn’ en de dagelijkse verslagenmet bijbehorende foto’s die online geplaatst werden. Je kan alle verslagen terugvinden op onze schoolwebsite www.mozaiek.kt-scholengroep.be.

We maakten er in Oostenrijk met het team een ‘avondritueel’ van om samen de reacties in het gastenboek te lezen. Na het lezen van deze reacties besef je eens te meer wat voor een onvergetelijke tijd we de kinderen bezorgen. En net deze laatsten mogen we niet over het hoofd zien in dit verslag… Daarom…een dikke en verdiende pluim aan onze toffe kinderen die allen hun steentje bijdroegen. Zo maakten we er samen een onvergetelijke tiendaagse van!
Namens het sneeuwklasteam van Kindercampus De Mozaïek

Tekst: Martijn Meeus
Foto's : Jean-Paul Magdelijns

Bron : hbvl.be 

extra info : Mozaiëkschool