Werken aan overweg zorgen voor extra examenstress

In de Paalsteenstraat in Hasselt stonden maandagochtend tientallen leerlingen van de secundaire school Kindsheid Jesu voor een gesloten spoorwegovergang, vlak bij de drukke ingang aan de achterzijde. Net tijdens de examens wordt die gerepareerd, terwijl de school niet op de hoogte was

“Dit soort werken wordt altijd besproken met het lokale bestuur, in deze de stad Hasselt”, vertelt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel.

“Om de zoveel jaren moeten er nu immers onderhoudswerken aan de overwegen gebeuren en in deze worden de spoorstaven hier vervangen. Voor voetgangers en fietsers, die met hun vehikel aan de hand oversteken, is er geen probleem. Voor hen plaatsen we extra matten zodat ze veilig kunnen oversteken. Ook De Lijn is verwittigd dat hun bussen langs een andere route moeten rijden."