Toch nog zon voor 32 communicanten van Kindercampus Mozaïek

Op donderdag 14 mei 2015, Onze-Heer-Hemelvaart, deden 32 kinderen van Kindercampus Mozaïek hun eerste communie in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Banneux in Hasselt. 

Ondanks de slechte weersvoorspelling scheen de zon volop op deze belangrijke dag. Voor de viering van start ging, nam de fotograaf nog een mooi portret van de communicanten en hun gezinHet thema 'samen op stap met de goede herder' werd als een rode draad door de viering gesponnen.

In zijn homilie had priester Jan-Philippe het er onder meer over dat Jezus altijd klaar staat voor ons, ook al dwalen we net als dat ene schaapje uit het evangelie van de kudde af. 

Hoogtepunt van de viering was natuurlijk het moment waarop de 32 kinderen voor het eerst het heilig brood mochten ontvangen.Intussen zorgde zang- en muziekgroep Mozaïek voor mooie muziek op de achtergrond. Tot slot zongen de communicanten onder leiding van juf Thea en vol enthousiasme een dankliedje voor de aanwezigen. Tevreden gingen we allemaal naar huis om er nog een groot feest van te maken. Graag willen we alle kinderen en hun ouders een dikke proficiat wensen en iedereen bedanken die heeft geholpen om deze viering tot een goed einde te brengen. Sfeerbeelden van deze communieviering zijn te bekijken op de schoolwebsite van Kindercampus Mozaïek.Tekst : I. Verheyen en I. Hermans  Bron : hbvl