Sfeervolle vormselviering Banneux-Godsheide-Kiewit

Op zondag 19 april deden 41 vormelingen uit de parochies Banneux, Godsheide en Kiewit hun vormsel: een belofte om voortaan als christen door het leven te gaan. Sinds september zijn we samen op weg. 

Om 10.30 uur zit er al veel volk in de kerk: vooral grootouders die zich willen verzekeren van een goede zitplaats. Nerveuze vormelingen met ouders, broers en zussen komen de kerk in. De catechisten zorgen dat alles klaar is: boekjes op hun plaats, kaarsen liggen klaar, het koor is al druk aan het repeteren, fotografen en filmers zijn er.

Het ziet er goed uit. Om 11 uur zit iedereen, kerk is net niet helemaal vol. Vormheer Jan Vander Velpen leidt de hele dienst in alle rust en vertrouwen. Het voelt goed. Vormelingen die gevraagd waren om te lezen doen dat uitstekend. De geloofsbelijdenis verloopt prima. Dank je wel, vormelingen. Het vormsel zelf duurt een hele poos en je ziet op de gezichten van de jongeren dat het hen toch wat doet. Enkele vormelingen brengen zelf muziek : een eigen toets in de viering via zang, gitaar en piano: fantastisch. Muzamigos, het zangkoor, vervolledigt de rest van de tijd.
We zijn dik anderhalf uur verder als de laatste groepsfoto’s worden genomen en vormelingen met hun familie vertrekken naar 'hun' feest.  Een mooie en geslaagde vormselviering… tot op onze dankviering ?
Meester Rik maakte een mooi filmpje van de viering. Een compilatie hiervan vind je op de website van het Belang van Hasselt en van Kindercampus Mozaïek.
(Tekst: Tina Briers)

bron hbvl.be