Ouders moeten kamperen voor plekje in Hasseltse kleuterschool

Aan de poorten van verschillende Hasseltse scholen kamperen ouders voor een plekje in de kleuterklas voor het schooljaar 2016 - 2017. Zo vroeg moet je er tegenwoordig al bij zijn.

Bij de Daltonschool doen ze een oproep naar de stad als inrichtende macht om iets te doen aan het probleem. De Toverfluit maakt de school volgend jaar gewoon groter met een uitbreiding in Zonhoven.

Maandag starten de inschrijvingen in de kleuterscholen en dat zorgt voor heel wat stress bij Limburgse ouders. Want de plaatsen in hun voorkeurschool zijn beperkt. In Hasselt wordt al bij drie scholen gekampeerd om zeker te zijn dat hun kind er volgend schooljaar kan starten. ‘Het beleid heeft ingezet op grote steden, waar de nood het hoogst was’, zegt Herman Swerts, directeur van Scholengroep 15 GO. ‘Maar het probleem wordt in de meer landelijke gemeenten steeds prangender.’

Op 2 maart starten de basisscholen met de inschrijvingen voor schooljaar 2015-2016. In de meeste Limburgse scholen is er voldoende capaciteit, al kampen volgens een rondvraag van uw krant minstens 15 scholen met een overbevolking, zowel bij de allerkleinsten als bij de oudere kinderen. Volgens het inschrijvingsdecreet krijgen broertjes en zusjes en kinderen van leerkrachten op de school voorrang, waardoor sommige schoen al bijna vol zitten nog voor de inschrijvingen worden opengesteld.  bron hbvl

Babulu Hurkens

MAC.S Consultancy GCV, Jeugdstraat 8, 3500, Hasselt