6de klassers Mozaïek steunen Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor natuurbehoud in Vlaanderen. Gesteund door 95.000 leden zetten meer dan 6.000 vrijwilligers zich dagelijks in om bedreigde planten, dieren en landschappen te beschermen. Wat betekent natuurbehoud en hoe kunnen wij hieraan meewerken? Aan de hand van een diavoorstelling in school werd samen met de 6de klassers van Kindercampus op zoek gegaan naar antwoorden.

Daarna trokken de leerlingen met de fiets naar Domein Kiewit om er beheerswerken uit te voeren. Iedereen hielp dapper mee met het verwijderen van planten en boompjes die niet in onze bossen thuishoren. Als dank tracteerde Natuurpunt de kinderen op een heerlijk kop chocomelk aangeboden in een herbruikbare beker.

Tekst : Rik Lemmens  bron hbvl.be