400 kerstbomen verbrand in Banneuxwijk

Na een oproep van de lokale wijkwerking werd het buurtcomité overstelpt met oproepen om de kerstbomen te komen ophalen. Zelfs warenhuizen uit de buurtgemeenten bezorgden er hun overschotten. En tijdens de verbranding sleepten buurtbewoners nog kerstbomen aan voor de brandstapel.

Zoals het een gure winterste buitenactivteit betaamt, stonden er vuurkorven te gloeien in de schaduw van de kerktoren in de Banneuxwijk vorige zaterdag. Op de achtergrond lokten de onontbeerlijke eet- en drankenstandjes hun klanten. Bier en jenevers stroomden er gul en wie honger had schoof aan voor erwtensoep of een broodje. Wie een borrel teveel op had werd gratis naar huis gebracht.

Ondertussen knetterde een enorme vuurstapel op veilige afstand. Het vuur werd gaande gehouden door de aanlevering van maar liefst 400 bomen. Een voor een werden die aan de vlammen geofferd onder het waakzame oog van enkele vrijwilligers.

Bron Hbvl met dank aan Chretien Paesen foto's kan u hier vinden met dank aan Marleen, andre,