Leco opent nieuwe vestiging in Hasselt

Op de plaats waar de gekende familie Kemp tot mei dit jaar een elektrozaak uitbaatte (Genkersteenweg in Hasselt), zal sectorgenoot Leco dezer dagen een nieuwe start maken.

Leco is de onderneming van Liliane Lemmens, die bij het overlijden van haar vader, in 1992 de familiezaak in Dilsen-Stokkem moest gaan runnen. Ze was toen 33-jaar. Doorheen de jaren bouwde ze Leco verder uit tot één van de meest gekende verdelers van bruin- en witgoed in de provincie. De vestiging in Dilsen-Stokkem heeft een showroom van 4.000 m2 en een eigen hersteldienst. Intussen is met William Nijs de derde generatie in het bedrijf actief.

Precies 60 jaar na de oprichting is Leco nu toe aan geografische uitbreiding. Daarvoor werd Hasselt als locatie uitgekozen, meer bepaald het pand dat vroeger werd gebruikt door de familie Kemp. Ook zij hadden er een Selexion-verdeelpunt van elektrotoestellen, maar beslisten in mei vorig jaar om ermee te kappen omwille van ‘de economische evolutie’. De nieuwe winkel van Leco opent donderdag voor het grote publiek.